Övningsköra

Tidigare i veckan bokade jag & micke in "övningskörning" i kalendern. Jag har vart nervös hela veckan. Kände mig kräkfärdig när jag satt mig i bilen (på passagerarsidan). Men vi åkte ändå! Folk hade tipsat på facebook vart vi kunde börja övningsköra. Han körde runt till de olika ställena - men det var fullt överallt. Det slutade med en gråtfärdig Trixie som aldrig fick köra... Jag måste lära mig att parkera felfritt innan jag ger mig ut på vägarna "igen" har M bestämt. Visst, det är väl bra om jag kan parkera felfritt, men det finns ju aldrig några bra ställen att parkera på. Förutom kvälls/nattetid. Men då vågar jag verkligen inte köra eftersom jag aldrig kört i mörker (inte nederbörd eller vintertid heller för den delen...)! Och industriområden är bara att glömma - det finns ju inga parkeringsrutor där!

Usch. Jag är så fruktansvärt tröt på kravet på körkort. Jag har klarat hela mitt vuxna liv utan, varför måste jag ha ett nu? Jo, endast för att underlätta för andra... Jag har två ben, som både klarar av att cykla (när det inte är snö ute) och promenera (året om). Jag kan även åka tåg och buss. Jag har en kvarts promenad till alla affärer, knappt en minut till både förskola&sjukhus. Två-tre minuter till skola. Varför måste jag ha körkort då? Jag HATAR verkligen att köra. Och jag hatar kravet på körkort.

Tänk om min mamma och pappa brytt sig i att bli handledare till mig då jag var aktiv övningskörare innan jag blev myndig. Då kanske jag skulle ha haft körkort idag? Ska väl inte lägga skulden på dem. Dem såg väl att jag var värdelös och varken vågade eller ville köra med mig...

Tre saker är jag bra på i livet. Och att köra bil är inte nått av de! Jävla äckelbil. Vill bara lägga mig och dö. Förstör våran planet gör det också!
Och jag lär ju tillägga att det idag stod i AvestaTidningen att ett körkort idag kostar mellan 17000-21000kr.....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback