Den lilla centimetern.

En meter kan betyda mycket. Till och med några ynka centimetrar. De där ynka centimetrarna betyder nog fan mest. De kan ha sån frukstansvärd inverkar på humöret! Och på relationer! Vad är det då för små mått jag syftar på? Jo. De där små centimeterarna mellan tvättkorgen och kalsongerna på golvet. HUR kan det vara så svårt att flytta de där kallingarna bara några små centimeter till så att de hamnar i tvättkorgen? Och HUR kan det vara så svårt att ställa tillbaka hårsprayen på badrumshyllan istället för på handfatet?

Det kanske har med tid att göra? Att det sparas viktiga sekundrar på att skippa de där sista centimetrarna. Det kanske är extremt viktiga sekunder det handlar om. Jag vet ju själv att de där sekunderna jag sparar på att INTE ställa ner min tekopp i diskmaskinen innan jag går till skolan på morgonen är superviktig iaf. Lika viktig som jag tycker den där extra sekunden det tar att lägga smutstvätten I tvättkorgen istället för BREVID tvättkorgen är. Vad konstigt egentligen att bara en sekund eller ynka centimeter kan ha så himla stor betydelse.

· Kommentera inlägget här ·
2 kommentarer
Hörnskåp

I söndags vann vi detta hörnskåp på dalarnas auktionsbyrå för dryga 500lappen. Vi trodde att det var själva budet vi la som var slutpriset. Men tydligen lägger dem på 15% i provison & 20kr för att de "klubbar priset". Inte nog med det så blir det ju 300spänn & 200spänn i bensinkostand och hyrning av släp. Så. Vips blev det 1000kr istället för de 350kr vi budade. Känns jävligt ovärt! Menmen... Nu har vi iaf lärt oss att dalarnas auktionsbyrå inte är nått för oss:P Just fan, lär väl lägga till 300kr till för färg eftersom vi vill ha samma vita nyans som resten av matsalsmöblerna. Åh. Så jävla osmart köp. 1000kr dyrare än vad vi räknat med... Så nu hoppas jag att mickes gamla matsalsgrupp blir sålt snart!


· Kommentera inlägget här ·
4 kommentarer
Bröloppstankar

Sitter på föreläsning & försöker förstå hur fan liggande stolen funkar. Helt jävla ologiskt räknesätt tycker jag! Kort divison är så himla mycket lättare! I eftermiddag är det redovisning. Jag är inte nervös, än iaf. Igår så hade jag&M första bakisdagen på en månad. Vi låg i sängen och glodde på SVTplay fram till kl1500. Sen gick vi till ICA och handlade. Micke sov i soffan & jag lagade mat. Vi åt, vi duschade. Sen sov vi igen. Totalt bortslösad dag:P Hatar att va bakis! Men lördagen var trevlig ändå, några vänner kom hem till oss. När alla drog till krogen gick jag och micke och la oss. Så himla skönt! Jag ogillar krogen. Och i lördags var jag extratjock så då ville jag absolut inte dit.

På fredag ska vi lämna in ringarna för gravering. Ja, för er som missat det - micke har friat :) ♥ Om 1½år är det brölopp på schemat. Vill ju inte gifta mej om ett år eftersom jag vill ha ett vårbröllop. Så nån gång i maj 2013 blir det giftermål:) Vi har fortfarande inte bestämt vad för slags brölopp vi ska ha, M vill ha ett stort brölopp & jag vill bara ha två vittnen & nån som viger oss. Hehe. Så vet inte riktigt hur vi ska kompromissa ;) Just nu verkar det bli som jag vill angående vigseln, sen en weekend på skottland/irland som bröloppsresa & när vi kommit hem så blir det en bröloppsfest för nära&kära. Fast jag vet inte riktigt, jag vill ju gifta mej för våran skull, inte för att vi ska ge bort gratis måltid&fylla till 50pers...

· Kommentera inlägget här ·
Vardag 2 kommentarer
I LOVE YOU BABY!

Äntligen. Jag kan knappt tro det! Senast igår surade jag för att micke aldrig friar, faaast han sagt att han ska göra det i typ ett år snart. Haha. Nyss, när vi ätit fredagsmys i matsalen för första gången började han hetsa på mej att han skulle visa mej nått. "Meeen åååh! jag har ju inte ätit klart. Fan vad rastlös du är jämt!" sa jag med munnen full av pommes. "Oj, förlåt" sa han och satt sig ner och väntade... När jag käkat klart gick vi in i datarummet. "Fågel, fisk eller mittemellan" sa micke. "ÅH har du köpt godis & gömt?" sa jag förhoppningsfullt. Till slut hittade jag "brännpunkten" och öppnade en av garderoberna. Där stod en ficklampa och lyste upp två stycken efva attling askar. Jag såg först bara den ena, och blev glad. Sen när jag fattade att det var två stycken askar så frågade jag om det var ringar. Micke log och sen friade han! :D Ooooh jag är så himla lycklig! Jag har verklligen väntat på detta haha :) ♥


· Kommentera inlägget här ·
Personligt 7 kommentarer
130 lappar

Publicerat 2012-01-27 kl22:47
Idag slutade jag tidigt:) så har hunnit med en härlig kväll i soffan (torsdag=datenight) & samtidigt skurit ut 130st lappar. De beiga är till kökssoffan och ska bli ovansidan på sittdynan, men måste ner å köpa mer tyg imorn för hade köpt för lite:/ de lila rutora är till ett nytt lapptäcke.

Micke har vart hemma den här veckan & jobbat på som fan med renoveringen! Nu är matsalsgruppen klar, ni ser en liten del av det på en av bilderna;) men rummet ser jättetomt ut för det finns inget på väggarna, inga mattor, inga skåp etc. Men det kommer i sinom tid, vi vet ju vad vi vill ha men inte hittat nå ställe som säljer det. Kanske får åka på auktion?:)· Kommentera inlägget här ·
Vardag 1 kommentarer
Vad fan är det med blogg.se?

Vad irriterad jag blir! Det går ju inte att kommentera på de inlägg jag bloggat från mobilen. Och jag som typ bara bloggar från mobilen nu förtiden... Gud så störigt! Får lov att lägga upp de inläggen igen.. Och vad fan har hänt med blogg.se startsida? Nå jävla "stil-gudie"?? Är inte detta en bloggportal? Ska man få lov att byta bloggställe eller? Det vill jag ju egentligen inte.. Alltså, jag har ju bloggat här sen 2008!

Nu ska vi ner på stan. Vi letar efter en skänk, vitrinskåp + hörnskåp. Lär aldrig hitta allt idag. Men kan ju försöka hitta nått iaf :)

· Kommentera inlägget här ·
Vardag 0 kommentarer
130 lappar

Idag slutade jag tidigt:) så har hunnit med en härlig kväll i soffan (torsdag=datenight) & samtidigt skurit ut 130st lappar. De beiga är till kökssoffan och ska bli ovansidan på sittdynan, men måste ner å köpa mer tyg imorn för hade köpt för lite:/ de lila rutora är till ett nytt lapptäcke.

Micke har vart hemma den här veckan & jobbat på som fan med renoveringen! Nu är matsalsgruppen klar, ni ser en liten del av det på en av bilderna;) men rummet ser jättetomt ut för det finns inget på väggarna, inga mattor, inga skåp etc. Men det kommer i sinom tid, vi vet ju vad vi vill ha men inte hittat nå ställe som säljer det. Kanske får åka på auktion?:)


· Kommentera inlägget här ·
Vardag 0 kommentarer
Klapp på axeln


· Kommentera inlägget här ·
Vardag 0 kommentarer
Lapptäcke med stjärnor & prickar

Lapptäcke med applikationer. Passar bra till bäbisen, det lilla barnet, barnvagnen, som lekfilt eller varför inte till katten/hunden? Mått: 52x65cm. Baksidan är av vit, mjuk fleece. Handtvätt 30°. Pris: 120kr inklusive frakt. Kontakt via blogg eller mail: ewatrixierosalie@hotmail.com


· Kommentera inlägget här ·
TILL SALU 9 kommentarer
Kviltat lapptäcke rosa&brunt 2

SÅLD
Kviltat lapptäcke. Passar bra till bäbisen, det lilla barnet, barnvagnen, som lekfilt eller varför inte till katten/hunden? Mått: 51x65cm.
Framsidan är kviltad och fodrad. Baksidan är av rosa tyg.  Handtvätt 30°C. Pris: 120kr inklusive frakt. Kontakt via blogg eller mail: ewatrixierosalie@hotmail.com ♥Täcket till höger.

· Kommentera inlägget här ·
TILL SALU 1 kommentarer
Färgglatt lapptäcke 2

Färgglatt lapptäcke. Passar bra till bäbisen, det lilla barnet, barnvagnen, som lekfilt eller varför inte till katten/hunden? Mått: 65x78cm. Baksidan är av mysig, vit fleece.  Handtvätt 30°C
Pris:120kr inklusive frakt. Kontakt via blogg eller mail: ewatrixierosalie@hotmail.com· Kommentera inlägget här ·
TILL SALU 2 kommentarer
Tråkigt besked


· Kommentera inlägget här ·
Vardag 0 kommentarer
Min helg

Min helg har vart väldigt lung&skön. Precis vad jag behövde! :) Mycket tid har spenderats med katter, men även i soffan ;) Tänk om varje helg kunde vara så lugna! Veckan som kommer består av skitmycket skolarbete, katthem & på lördag katthemsloppis. Så tyvärr blir helgen som kommer inte nå vidare lugn. Mamma & dom ska komma på fika på lördag också, det ska bli kul. Micke vill gärna ta några (skitmånga...) öl på lördag. Men jag har noll sug att gå ut på krogen. Jag är alledes för hemmakär & fet för att vilja visa mej bland folk.


· Kommentera inlägget här ·
Vardag 0 kommentarer
Frukost på sängen

För andra gången i mitt liv vaknade micke före mej. Och för första gången har jag fått frukost på sängen av han:) smaskigt! Snart ska vi ut på en superkall promenad. Sen börjar allvaret... Pluggapluggaplugga!


· Kommentera inlägget här ·
Vardag 0 kommentarer
Nya vardagsrummet är klart!

Jag slog nyss ner mitt feta arsle i nya soffan för första gången! :) Så himla härligt! Jag hade tänkt lägga upp lite före & efter bilder så ni får se den stora skillnaden. Men bortse från att inredningen inte är helt klar.. inget har kommit upp på väggarna tex, vimplar till lilla fönstret saknas, taklampa saknas etc. Men rummet är iaf funktionsdugligt! I bokhyllorna är det blandat med ärvda gamla, fina böcker (en var från 1894 till och med!), fula pocketböcker & kurslitteratur. Jag längtar tills jag pluggat klart och får tid till att läsa dom där gamla böckerna. Dem är ju så härliga att bläddra i! Ett helt annat papper och mysig gammelsvenska :)
FÖRE
Kort från husvisningen, då var vardagsrummet så här litet.
Sen slet vi bort innertaket & en vägg till kattvinden brevid. Då blev rummet mycket mer luftigt även fast det egentligen bara blev 6kvm större.


Bildtext saknas.

EFTER:· Kommentera inlägget här ·
Husrenovering 10 kommentarer
Smygkik på vardagsrummet

Idag har det hänt massor. Inredningen är på G! Mest är det rörigt nu... Men orkar inte hålla på längre ikväll, ska ju upp tidigt för att gå till katthemmet imornbitti. Jag tänkte iaf visa er en bild på det pågående projektet. Lägger upp bilder igen när allt är på sin plats & alla ikeakartonger är borta... Btw, Fiona har börjat bli nykter nu, eller vad man ska kalla det när drogerna efter op. går ur:p


· Kommentera inlägget här ·
Vardag 0 kommentarer
SÄLJES: Lapptäcke med stjärnor

Pris: 224kr (inklusive frakt). Fodrat & baksida av röd, mjuk fleece. Varje ruta mäter ca 13cm. Sytt & designat av Trixcanfix (alltså mig). Kontakt via mail: ewatrixierosalie@hotmail.com


· Kommentera inlägget här ·
Vardag 0 kommentarer
Kastrering

För en stund sen vinkade jag av M & Fiona. Han ska checka in henne på borlängekliniken 08.15. Sen ska hon kastreras! Gud så nervös jag är. Sist hon var på djursjukhus gillade hon absolut inte att vara där... Hon fick bäras in i filtar när vi skulle hämta henne för att hon var arg som ett bi och gjorde anfall mot veterinärerna. TVÅ stycken fick hjälpas åt att bära henne till oss. Kan ni tänka er det? Fjantfiona som annars inte ens vågar hoppa upp i soffan ibland haha... Men nu slipper hon va inlagd så länge iaf, bara fram till lunch nu:)

Igår blev vardagsrummet på övervåningen färdigrenoverat! Och vi höll på å städa undan maskiner, verktyg & skrot på hela övervåningen till sent. Så nu är rummet redo för inredning! Åååh så kul det ska bli:D att packa upp alla nya möbler har jag längtat efter sen mellandagarna då vi var till ikea och handlade allt. Jag ska strax upp & skruva ihop lite småmöbler, börjar sent idag så har lite tid kvar innan det är dags för att gå till tåget:)


· Kommentera inlägget här ·
Vardag 0 kommentarer
Nytt strykjärn

Nu kan jag börja sy igen!:) gjorde ju en tabbe i måndags... Satt i kontakten till strykjärnet utan att kolla om det stod eller låg ner... Resulterade i ett sönderbränt strykbrädeskydd & ett superkladdigt strykjärn:( men nu har jag ett nytt:) men innan jag gömner mej i syrummet ska jag bli bjuden på årets första semelfika av min karl!:) å plugga förstås...


· Kommentera inlägget här ·
Vardag 0 kommentarer
Ångrat mej

Kollade runt lite mer på webshop osv. Tar jag inte överpriser eller hoppar av skolan så kommer jag bli tvungen att BETALA för att få sy. Alltså, det skulle kosta mer att driva än vad jag skulle ha tid för att sy. & det är ju ingen garanti på att det som sys säljs. Så, om jag inte vill betala nån tusenlapp i månaden för att sy täcken måste jag ge upp företagsdrömmarna. Tills vidare! När jag pluggat klart kanske jag kommer ha tid att sy så pass mkt att en webshop skulle löna sej:) men nu när jag knappt har tid till att hinna leva, och faktiskt inte är i behov av en extrainkomst, så nöjer jag mej med att lägga till en ny kategori på bloggen - "till salu". Och det jag istället satsar på är att sy så mkt jag kan för att samla upp ett lager att sälja på nån marknad/mässa/loppis framöver. Att sy är ju liksom min största hobby! Och terapi/avslappning!:) så ett liv utan symaskinen är inte ett alternativ, och om nån sen skulle vilja köpa det jag sytt är ju det bara ett plus:)


· Kommentera inlägget här ·
Vardag 0 kommentarer
Eget företag

Sitter på föreläsning om didaktik. Jahapp. Kändes ju värt. Detta har jag ju ältat hela PabA & PabB. Men eftersom vi nu läser med mellanstadielärare & detta är deras första inriktning så förstår jag ju att de  måste ta allt från grunden. Men jag hade ju kunnat stanna hemma... Ja ja! Det enda jag kan tänka på är att starta eget företag. Fastnade nån timme på det inatt & låg å läste. Jag gjorde en checklista på arbetsförmedlingens hemsida, så i helgen ska jag gå igenom 31punkter. Det verkar lätt rätt att starta ett företag om man bara ska ha en webshop där man inte behöver typ låna upp startpengar etc. :)
PÅ TAL OM FÖRETAG, NÅN SOM VILL BESTÄLLA NÅTT INOM SYVÄG? Lapptäcke, lekfilt, snuttefilt, tygkasse, kuddar, veteväramre...You name it! :) Maila mej på ewatrixierosalie@hotmail.com

· Kommentera inlägget här ·
Vardag 2 kommentarer
På semester

Idag stannade jag kvar i uppsala efter skolan. Haft lite tjejtid med jossan:) ätit skräpmat, ätit godis, shoppat & kollat på gamla kort. Hahahaha... Vad ung man varit en gång i tiden! På stan hittade jag förresten två söta uggleljuskyktor, en primer från body shop & lite annat smått och gott. Blev så jävla snål så köpte inga nya koppar som jag tänkt. En hundring styck, för de billigaste... Sen ska man ha fat till också! Nä, då kan man lägga pengarna på vettigare saker. Som små kärleksgåvor t.ex:)


· Kommentera inlägget här ·
Vardag 0 kommentarer
Tygkasse

I flera timmar har jag suttit & sytt på min nya, fina tygkasse jag ska ha skolgrejor i. Den gamla jag gjorde inför hösttermninen är jättesliten och lite för liten faktiskt. Jag är stolt över mej själv som höll humöret uppe trots svårigheten med att lära sig två nya tekniker - hur man syr en kasse på detta sätt & hur man gör snygga hörn. Sen har jag ju även sytt en innerficka (för första gången också) & lagt ner en del tid på att göra rejäla handtag. Känns bra att jag unnat mig själv något fint&nogrannt för en gångs skull:) Jag måste säga att jag är stolt över min kära pojkvän som också håller humöret uppe, trots att han glömt lägenhetsnycklarna till övernattningsstället i en jacka hemma & nu inte ritkigt vet vart han ska spendera natten. Ett par gånger har han glömt plånboken. Nyckeln med tror jag? Hmm... känns inte som att det var första gången? Alltid glömmer han nått iaf. Det är som att leva med en dement emellanåt.
Vanligtvis syr jag bara saker på helger, & då är ju micke hemma. När jag är klar skyndar jag mej till han för att visa det jag skapat. "Säg så här: Åååh! Det måste vara det finaste du nånsin sytt!" säger jag till micke. Och så säger han det. Med inlevelse. Då blir jag skitglad & extrajätte kär för att han alltid spelar med hihi. ♥ Nu var han ju inte hemma, så jag fick lov att RINGA och be han säga det. Inlevelsen var väl inte jättebra nu, men kanske för att han inte hade en aning om vad jag sytt haha.

· Kommentera inlägget här ·
Pyssel & Skapande 3 kommentarer
Beställning: Dyna & korvkuddar PÅ PLATS

Idag var KajsaMaria här & hämtade sin beställning. Sen tog hon bild när allt låg på plats. Hur sött blev det inte? :) Åååh, en sån soffa vill jag att mina framtida barn ska ha! Jag har sett fler bilder på hennes dotters rum & det är verkligen hur sött som helst, OCH "barnanpassat" om ni förstår vad jag menar med det:P

· Kommentera inlägget här ·
Pyssel & Skapande 1 kommentarer
Rullkniven funkar!


· Kommentera inlägget här ·
Vardag 0 kommentarer
Shabby Chic Hylla

Jag vann nyss en söt hylla till sovrummet :) Perfekt att hänga halsband på knopparna, lägga örhängen & ringar i lådorna & ställa fina burkar på hyllorna! En ny pidestal som ska målas vit har jag köpt till sovrummet också, den ska stå brevid golvspegeln. Kommer bli så fint så!· Kommentera inlägget här ·
0 kommentarer
Vimplar & Korvkudde

Idag har jag bara sytt saker till mej själv :) Vimplar och en korvkudde vart det. Imorn ska jag sy en ny tygkasse, lär ju ha en ny onför vårterminen som börjar på tisdag! Nu ska jag vila lite innan jag får fikabesök, håller på att bli knäpp på all jävla 80-tals musik som skrålar från renoveringsrummet...
· Kommentera inlägget här ·
Pyssel & Skapande 1 kommentarer
RIP Uffe

Vad tyckte ni om mina ryska dockor då? Jag bara älskar dom! :) Micke med tror jag, han kunde åtminstonne inte låta bli att plocka isär&ihop några gånger hehe. På katthemsloppisen hittade M en trollerilåda för 5spänn. Han sa att det kändes som att han fick en bit av sin barndom tillbaka. Han hade nämligen haft en sån när han var liten men lånat ut det till en kompis och aldrig fått tillbaka det. Jag förstår att känslan måste vart underbar! Jag har inte kvar ett endaste dyft från när jag var liten, min mamma älskar nämligen att kasta saker. "Städa" är kanske ordet hon skulle använda... Kom ihåg att min lillebror Oliver gömde värdefulla saker (typ pinnar & annat "skrot") för att mamma inte skulle slänga dom. Och jag kommer också ihåg att hon tvättade sönder min livskamrat Uffe så att han började mögla i huvudet. Uffe var en brun nalle & min bästa vän. Han var ungefär lika stor som mej när jag var pytteliten. Tror jag hade honom hela livet? Eller ja, åtminstonne tills mamma tvättade sönder han. Hrm. Kanske ska slänga iväg ett argt sms till min kära mor för att hon mördat min nalle? ;)

· Kommentera inlägget här ·
Vardag 1 kommentarer
Loppisfynd: Rysk docka


· Kommentera inlägget här ·
1 kommentarer
Färgglatt lapptäcke 1

Färgglatt lapptäcke. Passar bra till bäbisen, det lilla barnet, barnvagnen, som lekfilt eller varför inte till katten/hunden? Mått: 65x78cm. Baksidan är av mysig, vit fleece.  Handtvätt 30°C
Pris:120kr inklusive frakt. Kontakt via blogg eller mail: ewatrixierosalie@hotmail.com· Kommentera inlägget här ·
TILL SALU 0 kommentarer
Beställning: Dyna & korvkuddar

För några timmar sedan sydde jag klart dynan som Kajsa-Maria beställt, så nu är allt klart:) Jag hoppas att hon mejlar mej en bild på hur det såg ut på den lilla köksoffan sen! Tror det blir supergulligt. Blev nyss klar med ett täcke i de nya tygerna, snart är jag klar med ett andra. Jag ÄLSKAR att sy. Avslappning! Min karl agerar snickare tillsammans med sin låtsaspappa idag. Längtar tills vardagsrummet är klart:)
BTW. JAG KOMMER LÄGGA UT TÄCKERNA TILL FÖRSÄLJNING BÅDE HÄR & PÅ TRADERA.

· Kommentera inlägget här ·
Pyssel & Skapande 1 kommentarer
Diabeteskatt

Godmorgon! Mina ögon är små, men humöret på topp. Eller nja, kanske inte riktigt. Men jag lär intala mej det så att jag inte kryper ner i sängen brevid världens bästa karl igen;) Jag ska bara slänga i mej frukosten sen ta en promenad till katthemmet. För första gången i mitt liv ska jag ge insulin till en katt:O Undra hur en katt kan få det? Får man inte sånt bara om man är gammal/överviktig? Jag är inte speciellt insatt på området Varför, jag har bara koll på hur det kan yttra sej och vad man ska göra i sånnat fall. Och det är nog ändå det viktigaste:)

· Kommentera inlägget här ·
Vardag 4 kommentarer
Armstödskuddar

Jag vet inte riktigt vad jag ska kalla dessa kuddar jag sytt åt Kajsa-Maria. Men dem ska agera armstöd till en liten kökssoffa :) Lägger ut bättre bild imorn när dynan är klar! Nu blir det lite sent fredagsmys - färsk annanas & te.

· Kommentera inlägget här ·
Pyssel & Skapande 3 kommentarer
Tygleverans & Loppisfynd

Igårkväll var jag på katthemsmöte i nya loppislokalen. Kom dit lite tidigare för att hinna fynda lite ;) Jag är ju på katthemmet imorn förmiddag, så jag missar premiären av loppisen. Därför passade jag alltså på igår! Idag hämtade jag även ut min efterlängtade tygleverans! Ååååh! Vad jag ska sy! Någon som vill lägga en beställning? Snart ska jag börja sy på en beställning - dyna + kuddar till en mini-kökssoffa. Kommer bli så himla sött :)
Detta är den första pluggfria helgen sen i somras! Jag är så lycklig! Till råga på allt är jag ledig på måndag också:) Smiiiile.

· Kommentera inlägget här ·
Pyssel & Skapande 4 kommentarer
Flottigt hår

Om två timmar är det dags att ta sej en promenad till katthemsloppislokalen i krylbo där det ska vara möte mellan 17-19. Jag är absolut INTE sugen på det eftersom det betyder att jag bara har två timmar att läsa ca100s & komma på 6st diskussionfrågor. Herregud! Måste sätta igång! Hade förresten eximination idag på B-arbetet. Det kändes jättebra :) Trots mitt "skitiga" hår. Usch. Hatar att gå till skolan med flottigt hår. Var så trött igår när jag duschade att jag glömde skölja ur hårinpackningen... När jag vaknade, alldeles försent, imorse var håret stelt & flottigt. Snyggt. Jag vill så gärna gå & sova nu. Ska försöka att låta bli. PUSS

· Kommentera inlägget här ·
Vardag 0 kommentarer
Pilates

Nästan två månders träningsuppehåll har jag haft. FYFAN! Jag är helt jävla otränad igen. Att det ska gå så fort att bli av med "muskler" och "smidighet"?! Jättejobbigt. Började lite lätt med promenader förra veckan, och fortsatte med pilates denna vecka. Igår var första passet.. Det märktes! Varenda kroppsdel knakade och jag var helt slut efter 20minuter. Innan jul märkte jag knappt av 20minuter... Rörelserna var svåra att göra nu också. Jävla skit. Kylskåpstrixie igen alltså! Jaja. Bara att börja om.
Jag sov förresten mellan 17-19. Hade lätt kunnat sova för natten... men anledningen till den långa vilan var att jag måste sitta uppe halva natten för att läsa klart en bok. Vilket jag ska göra snart, ska bara duscha först. Sen ska jag bara lägga fram kläder. Och kolla datorn en sista gång. Och bara... Känner mej som Alfons Åberg. Hur mycket ajg än skjuter upp det så ska boken vara färdigläst idag & klockan ringer 0530. Men snälla, vad ointressant. Men är för trött att sudda ut & skriva om. Så stackars er som läst detta.
Hösäck & degmage. Kommer krävas en heldel pilates för att fixa det! men när det är jul (hela december alltså) blir det ju lätt så ! ;)

· Kommentera inlägget här ·
Mat & Träning 1 kommentarer
Fröken, får jag sitta i ditt knä?

Sista dagen på VFUn är äntligen gjord! Mer än så vill jag egentligen inte skriva... Förutom att det var med sorg i hjärtat att lämna stället när ett barn som tytt sej väldigt mycket till mej sitter i mitt knä & helt plötsligt kollar upp på mej och säger "du är min bästa vän". "Vad glad jag blir när du säger så!" var det enda jag fick fram. Det är sorgligt. Och jag kommer sakna många barn, alla var speciella på sitt sätt. Jag hoppas dom får ett bra liv! ♥

Dagens guldkorn 1: Bakgrund: Det finns en pojke som är väldigt utåtagerande och dagligen hamnar i slagsmål och munhugg. Han har svårt för att ta positiv kontakt med andra. Ännu svårare för att "krama istället för att slåss". Efter att jag testat mig fram i hanteringen med hans utbrott har jag kommit fram till att hålla fast han, samtidigt som jag stryker handen över hans rygg och talar lugnt är den bästa metoden. Han verkar lugna sig på det sättet. Pojken kommer till mig med en bok och frågar "Fröken, får jag sitta i ditt knä?". YES! vilken utveckling! Han har kommit på ett sätt att söka positiv närkontakt. Mitt frökenhjärta smälte.

Dagens guldkorn 2: Jag sitter och läser en saga för en flicka som sitter i mitt knä. Rätt var det är släpper hon av en brakare som vibrerar i hela mitt lår. Flickan tar ett djupt andetag och säger stolt "Mmm kände du prutten?". Fy fan vad lustfyllt det är att jobba med barn!

· Kommentera inlägget här ·
Skol- & barnrelaterat 2 kommentarer
Min älskade, älskade karl!

Kort bakgrund: Jag yttrade mej på jävla facebook att "det heter förskola, inte dagis".
Kan ni förstå hur jävla lycklig jag är som har en karl med lika jävla värderingar som mej själv? Och att han dessutom skriver en lång uppstas om det från iphonen. Det är kärlek det. kärlek kärlek kärlek. FAN VAD JAG ÄLSKAR DEJ BABY!

· Kommentera inlägget här ·
Skol- & barnrelaterat 1 kommentarer
Jag hatar folk

Vilken jävlig dag det har vart! Och är... Jag är trött på folk. Jag älskar vårt hus. Men jag vill så gärna bo i en större, smartare stad som Uppsala. Eller långt ute på landet där jag slipper folk.  Folk. Folk. Folk. Vart man än vänder sej, på nätet, praktiken eller irl. Det är folk. Jag HATAR folk! "Men vi tycker så här för så har vi alltid tyckt & vi är helt oförmögna att lära oss nått nytt & utvecklas". "Jag lägger mej alltid i för jag tror att jag är bäst". "Jag vågar aldrig säga/skriva nått själv men jag ska alltid skratta bakom ryggen". Det är folk det. Och folk finns det mycket av i den lilla pisskukäckelskitstaden jag bor. Det är mickes fel att jag bor här. Jag var på väg att ÄNTLIGEN göra slut med Avesta för all framtid, å då kommer han. Och så blir jag kär i han. Och så köper han ett hus. I AVESTA. Whyyyy gooood whyyyyyyyyy? Nej. inte fan finns det nån gud, för fanns det de så skulle han/hon fan inte gjort så jävla mycket folk så jävla mycket för nära mej.

· Kommentera inlägget här ·
Vardag 4 kommentarer
Liebster blog

Jag fick denna utmärkelse av http://silverninas.se !
Liebster är ett tyskt ord som betyder "käraste" och awarden ges till bloggar med färre än 200 följare/prenumeranter. När man får utmärkelsen ska man: Tacka den man fått utmärkelsen av.  Skriva ner de fem bloggar man vill ge awarden vidare till och låta dem veta det genom en kommentar i deras blogg. Till sist hoppas man att de utvalda tar emot utmärkelsen och vill ge den vidare!

Dessa fem ger jag utmärkelsen till:
Ohstrom
Marias.nu
Stjernfalls
Statisk
Lillasyster
Tack för att ni bloggar! Men gör det gärna lite oftare ;)


· Kommentera inlägget här ·
3 kommentarer
9 januari 2012

För ett tag sen kom jag hem från ICA, tog mej en liten kvällspromenad dit för att posta ett lapptäcke+snuttefilt. Imorn kommer förmodligen min tygbeställning & då blir det sy av! Fast till mej denna gång :) Stolsdynor, bordstabletter & vimplar. Tänkte även ge mej på ett lapptäcke till vardagsrummet. Nått i lite mer vuxna, tråkiga tyger. Fast till stolsdynorna vågade jag mej faktsikt på barnsligt färgglada tyger :) Blir nog bra! Jag har två dagar kvar på praktiken nu, sen väntar två dagar i skolan med eximination båda dagarna. Önskar att jag kunde säga "blir nog bra" angående det med... Men chansen är väl inte megastor att det går bra kanske.
Jag funderar på kattleksaker. Jag ska sy sånna till katthemmet förmodligen, om nån har orken&viljan att fixa lite sponsrat tyg till mej. Själv vågar jag faktiskt inte be om gratistyger. Jag är alledes för feg:/ Nu är det dags för duschen, sen plugga sig till sömns. Yes!
Jävla minneskukläsare! Min dator funkar verkligen inte som den ska... Två år kvar (så länge jag är student alltså) men dumköpet sen är det jag som köper mej en BRA dator!

· Kommentera inlägget här ·
Vardag 1 kommentarer
Retro Snuttefilt

Gud vad den här helgen har gått superfort! Släktmiddag (på mickes sida), renovering, katthem, promenader, kaffe med pappa, kaffe med jossan&sanna & en hel del plugg. Jag har även unnat mej någon enstaka halvtimme då&då  i syrummet, lite avslappning lär man ju faktsikt ha! Jag har sytt en matchande snuttefilt till ett lapptäcke en tjej köpt och börjat sytt lite vimplar av dalahästtyget. Blir så bra så :) Längtar efter tygbeställningen som kommer nästa helg! Förresten, det enda som kvarstår av renoveringen är mickes jobb! :) Taklister + el. Det är även han som blivit tilldelad ansvaret att bygga en mediabänk, fast självklart hjälper jag till om han vill. Det är bara det att vissa, lite krångligare, jobb är det bäst att göra ensam. För husfridens skull ;)

· Kommentera inlägget här ·
Pyssel & Skapande 1 kommentarer
Avesta Katthems Loppis

Gissa om jag längtar? :) Jag älskar möjligheten att hitta nått fint som både gynnar den hållbara utvecklingen & hemlösa katter. Det känns helt okej att köpa nått när det är för en bra sak. Hoppas fler börjar tänka miljösmart och ta vara på gamla saker! Och hoppas verkligen att fler vill sponsra & hjälpa hemlösa katter! Här hittar ni Avesta Katthems hemsida. Vill du inte skänka pengar men endå bidra med något går det jättebra att skänka saker till loppisen! :)

· Kommentera inlägget här ·
0 kommentarer
Shabby Chic Inspo

Jag sitter & bläddrar i en bok jag fickav Mattias i julklapp. Jättebra bok med mängder av tips & till och med ritningar på möbler:) Fan vad sugen jag är att shoppa loss på second hand/loppisar. Nästa helg har katthemmet premiär på nya loppisen, hoppas jag hittar massa fint då :) Vi skulle vart till Röda korset i torsdags men det var stängt:/ tråkigt! Nu kollar jag & M på en dokumentär om Charlie Sheen. Fan vad jag tycker synd om hans barn...

· Kommentera inlägget här ·
Vardag 0 kommentarer
Korvgryta

Lagade nyss korvgryta - storkok. Och så blev det äckligt:( Förra gången jag lagade korvgryta blev det samma äckliga resultat. Trots att jag nu gick efter recept faktsikt. Kan det vara så att korvgryta i sej är äckligt? Ja, inte vet jag men det tar verkligen emot att slänga massa mat! Nu borde jag iaf lära mej att korvgryta inte är nått jag ska laga igen... Räk- & Purjolåda är jag däremot en hejare på! Och kyckling :) Ikväll blir det kyckling i ugn med bla. lite mangochutney & grädde. Längtar redan haha.
Jag & M ligger fortfarande i sängen. Han är sjuk i magen & jag är sjuk i huvudet. Huvudvärk har jag iaf. Varför ska man bli sjuk när man har så himla mycket att göra?:( jag ska iaf ta tag i min del av renoveringen nu + tvättstugan. Det var nämligen överfullt med tvätt på katthemmet så tog med lite hem, och jääävlar vilket jobb det var! Katthår precis överallt haha! Nu kan jag inte skjuta upp städningen av tvättstugan längre... :P
Igår var vi på släktmiddag i fagersta förresten. Det var mycket trevligt :) Stackars M bara som var sjuk... Jag fick ta mej en titt på nya bäbisen Olle, HUR SÖT SOM HELST! Jag vill med ha en liten bäbis :( Har jag tur är det "bara" några år kvar tills des...

· Kommentera inlägget här ·
Vardag 0 kommentarer
Nyårsbilder

Igår hämtade M kameran som vi glömde på nyårsfesten. Det fanns MASSVIS med bilder från nyår på kameran, jag bjuder på några av dem :) Jämför hur "städade" vi (speciellt herrNyberg) ser ut på första bilden jämfört med senare på kvällen. Bilderna är i kronologisk ordning ;)
The end

· Kommentera inlägget här ·
1 kommentarer
Hemsydda Julklappar

Här kommer bilder på några av julklapparna jag sydde :)· Kommentera inlägget här ·
Pyssel & Skapande 0 kommentarer
Kastrering på G

Om två veckor ska Fiona kastreras i Borlänge. 08.15 ska hon skrivas in för att sedan hämtas ut efter lunch. Jag är i skolan då så M ska fixa allt själv :) Bra med en karl som man kan lita på! Mindre bra var väl summan... 1460kr för kastrering. Trodde hon skämtade först. Tydligen så var det ett paket pris, då man fick med både chippning+vacc. Fiona behöver inte ny vaccination förs om 2år. Och chippad är hon. Men inte får jag billigare pris för kastrering för det... Nejnej. "Det gäller tyvärr samma priser oavsett om man utnyttjar hela paketet eller ej". Kasst! Men orkar inte ha henne skrikandes längre.

Snart ska jag till katthemmet. Snart står två burar tomma. Dessan är på prov, och snart ska Molly på prov också. Förmodligen går det bra :) Då får två katter hem & två nya katter möjlighet till att få ett hem! Känns bra! Är ju inte jättemånga som köper katt från katthemmet tyvärr, hoppas det ljusnar snart! :)

LöpFiona våren 2010

· Kommentera inlägget här ·
Vardag 1 kommentarer
Mjau

Stackars Fiona! Hon löper & löper. Denna vår ska hennes kastrering inte bortprioriteras! Det är hemskt att stänga henne ute ur sovrummet på natten, man hör verkligen hur gärna hon vill komma in! Och hennes favorit M vill inte gosa med henne, för han tycker det är "fejk", eftersom hon inte gosar för att hon vill utan för att hon "är ledsen i stjärten" (tror det var så pappa uttryckte sej gällande hennes löp, haha):P Jag däremot känner verkligen med Fiona & förstår hur jobbigt det måste vara att så himla gärna vilja avla av sej och så får man inte! Lite som henne känner jag varje dag efter praktiken när man umgåtts hela dagen med små hjätegryn, tur nog börjar inte jag rulla runt på golvet och gapa iaf!

Igår var det storbesök här på Lindsnäsvägen! Farmor, pappa, monica & Nathalie, zacke & Vincent <3 Jag blev totalcharmad av lille Vincent, en riktig pussunge som skratta så gott som hela tiden. Humor hade han! Och skulle trycka på allt. Han var förtjust i Fiona också, var säkert extra kul när hon "jamade" hela tiden ;) Jag fick hålla hans hand medan natha böt blöja på honom. Gud vad jag dog, JAG VILL OCKSÅ HA! *mjaaaaaaau* *rullrull*

· Kommentera inlägget här ·
Vardag 2 kommentarer
Somna aldrig på en...

...spikmatta utan att ställt alarm (googlade "alarms" betydelse, själv säger jag alltid "larm" till väckarklockan...). Inatt vakande jag efter att ha sovit säkert TRE TIMMAR på spikmattan. Jag vaknade av kissnödighet, och när jag sprang till toaletten forsade svetten ner från ryggen. Och det gjorde så ont att jag knappt kunde somna om. Det måste vara så det känns att få hagelskott över hela ryggen. Konstigt nog sov jag jättedjupt trots smärtan, drömde om helkonstiga saker. Sånt där konstigt man inte kan släppa fast man vaknat. Jag och micke köpte t.ex. en två på 95kvadrat för lite mindre än 2000kr i månaden, inklusive allt. Det var på tredje våningen, ändå kunde en hare hoppa in genom balkongen.

Något väldigt konstigt, men sant, måste ha hänt i natt. Fiona löper ordentligt nu. Så jag slängde i öronpropparna, stängde dörrarna om mej och somnade. Utan henne. Kändes lite konstigt eftersom hennes nattliga sovplats är jag. När jag vaknade låg katten brevid mej och sov. Ena dörren var på glänt. Wtf? Sen när lärde hon sej att öppna dörrar? Detta är inga lätta dörrar som åker upp av sig själv, utan gamla jävla hundraåriga dörrar som ett litet barn tveksamt skulle kunna öppna. Spöken? Kanske. Dom tröttnade väl på Fionas jamande & slängde in henne till mej.

· Kommentera inlägget här ·
Vardag 1 kommentarer
Planering: Januari

Jag & Micke fick en jättesmart "parkalender" i julklapp av hans storasyster:) Jag försöker hålla mig sysselsatt med "viktiga uppgifter" eftersom boken jag började läsa tidigare idag suger. Så jag har bland annat planerat in motionstillfällen i kalendern. Känns bra! Skulle ju ha börjat med ShapeUp-appen idag men eftersom vi inte har nått trådlöst internet längre & det är noll 3g-mottagning inomhus så funkar bara en endaste app, och det är PipeRoll. Tråkigt, eller nej. Det är ett kul spel, men tråkigt att ingen annan app funkar... Men får försöka ändå, motion + noll alkohol borde ju göra någon skillnad på hälsan iaf.

· Kommentera inlägget här ·
Vardag 2 kommentarer
Kukar

Vad svårt det är när rutiner rubbas. Jag kollar alltid (om jag inte har oturen att det inte ens börjat när jag går upp) på nyhetsmorgon medan jag käkar frukost. Det ger mej myskänsla, lugn&ro liksom. Jag tror inte min morgonhjärna orkar ta upp så mycket av nyhetsflödet, men mitt morgonhjärta myser :) Men inte idag. Idag är den dagen vi slipper det förbannade jävla Telia. Teliakuken. Vi har ju haft krångel med telia hela tiden sen vi flyttade hit, tvn har laggat & internet har aldrig kommit upp i den hastigheten vi betalat för. Men eftersom micke, nån gång för länge sen innan smarta Trixie kom till hans liv, gått med på nå jävla guldpaketsavtal kunde vi inte säga upp abonemanget. Förs nu!!:D Jag är så lycklig över att slippa telia! Det som gör mej mindre lycklig, och är orsaken till att min morgonrutin förstör, är det tar tid att byta leverantör. Upp till 6veckor kan vi få vänta innnan boxer startar igång alla sina tjänster, "bara för att det är så". Irriterande!

Nu ska jag ta tag i dagen dos av plugg. Två böcker ska läsas. Hujeda mig vilken lyckost jag är!
Btw, mina täcken finns på tradera istället.
Och nu är cpinternet avstängt också. Om 2-3v kommer boxer att starta sin tjänst. Om vi har tur. Jävla idioter. Det är väl fan bara att trycka på en knapp å sen är det klart! Ingen jävla 3gmottagning har man med äckel3 när man är inomhus heller. Så min fina iphone är ju helt oanvändbar i nästan en månad nu. ERSÄTTNING??

· Kommentera inlägget här ·
Vardag 2 kommentarer
Ser jag ljuset i tunneln?

Jag tror inte det är sant. Men jag skrev nyss klart mitt b-arbete. För första gången alltså. Jag har skickat det till en klasskompis som är så snäll att hon läser igenom & ger kritik. Och hon är jätteduktig, så jag vet med säkerhet att jag kommer få skriva klart mitt b-arbete en andra gång också haha:) Jag förväntar mig inget betyg på arbetet faktiskt, utan vill bara få det bedömt så jag vet vad som ska kompletteras... Luddig info ger luddigt arbete, iaf när det gäller mej som alltid måste ha raka direktiv för att kunna prestera bra.

Det enda jag kan tänka på är koppar och matsal just nu. Dukningar. Fikastunder. Ååååh. Fika! Fan, är så jävla hungrig! Var ju ett tag sen man käkade kvällsmat... Jaja, det hinns inte med nå kvällsmat2 heller, för då blir man pigg och måste vänta nån timme till med att krypa till sängs.

Fiona har börja löpt nu. För första gången på över ett halvår. Än en gång bankar jag huvudet blodigt över att jag inte kommit ihåg att kastrera kåtdjuret. Men nu är det inte hennes jamande eller snuskigt runtrullande på golvet som gör mej sätersugen, utan hennes förbannade jävla äckliga slickeri i pullan! DET LÅTER FÖRJÄVLIGT!!!! Det ska ju inte vara meningen att man som kattägare ska bli tvingad att ha öronproppar även DAGTID. Jaja. Min lilla diva. Efter detta löp är det slut med dina kåterier!

· Kommentera inlägget här ·
Vardag 0 kommentarer
Nyårslöften

Nog allt är det konstigt att man gång på gång i sitt liv lovar sig själv saker man inte håller, utan problem. Lovar man däremot någon annan något som t.ex. "jag lovar att jag ska hjälpa dig med..." eller "jag lovar att vi ska fira jul ihop" skulle det bli massa jävla problem och negativa följder. Varför är man (iaf jag) så noga med att hålla mina löften till andra men inte de löften jag ger mej själv?
Eftersom jag vet att jag suger på att hålla löften jag ger mej själv tänker jag istället sätta upp lite nyårsmål:
  • Låta januari bli en alkoholfri månad, så jävla mycket onödiga kalorier att ta öl eller vin till maten. Trots att det är så gott... Ja ja. För att "spara" lite kaloriintag så blir det noll alkohol.
  • Bara äta hämtmat en gång i månaden.
  • Gå ner i vikt. Helst 20kg.
  • Sommarjobba inom barnomsorgen.
  • Komma ihåg att kastrera Fiona.
  • Komma ihåg att varva ner då&då.
  • Motionera minst 3ggr i veckan. For ever.
  • Förbättra min tolerans mot gitarrstämmande.

· Kommentera inlägget här ·
Vardag 6 kommentarer
Stoff & Stil

Jag vill börja med att önska en god fortsättning till er alla! Jag har haft lite semester från bloggen som ni kanske märkt, tråkigt men skönt! Min kamera, som var så gott som nyhittad, är borta igen. Den blev kvar på nyårsfesten så får väl åka & hämta den i helgen eller nåt. Idag gick jag upp tidigt för att plugga. Åt frukost, somnade till i soffan, vaknade & fastnade på Stoff&Stils rea. Klockan är fan snart lunch och jag har inte börjat plugga än! På onsdag kl1800 ska den vara inskickad, men jag verkar inte riktigt förstått det. Istället har jag planerat hur jag ska sy både bordstabletter, stolsdynor OCH vimplar till gardinerna. Jag längtar verkligen tills matsalen & vardagsrummet blir klara! Det är inte alls många helger kvar tills rummen är färdiga för inredning:D Nä, nu måste jag ta tag i det där jävla B-arbetet. Trodde förresten att det var lugna puckar fram till nästa kursstart men oj så fel jag hade. Vi ska ju både redovisa en bokjävel och opponera på någon annans b-arbete. Så det är rätt tur att mitt tygpaket från Stoff&Stil inte anländer förs nästa vecka ;) Btw, 403 jävla kronor inklusive frakt för paketet. Jag är nästan i chock. Fatta hur mycket det skulle kosta om jag skulle köpa 10 bordstabletter, 5 stolsdynor & vimplar till fyra fönster... Sen blir det ju mycket mer personligt när man gjort inredngen själv :)


· Kommentera inlägget här ·
Vardag 0 kommentarer